Masca Tidal

Data review: 24-06-2024
Pret aproximativ: 100

Nota:5 stele

Marca: Tidal Sports

🤿 Când vine vorba de scufundări, unul dintre cele mai importante echipamente este masca.

De ce? Pentru că dacă este de proastă calitate, **nu vezi**, **te incomodează** și sigur nu te poti bucura de toate senzatiile din apa. Masca este cheia pentru a vedea bine lumea subacvatica.

Prima mea mască am cumpărat-o acum 15 ani de la un magazin de scufundări, de la etajul 3 din magazinul Unirea. Îmi aduc și acum aminte când am cerut o mască și un tub. Am primit "cea mai bună mască", fără ca vânzătorul să-mi explice ce anume îmi vinde. Am folosit foarte mult timp această mască care se aburea des, indiferent ce "tratamente" îi aplicam.

În ultimul an, am încercat zeci de măști de la centrele de scufundări, pentru a vedea ce îmi place cel mai mult.

Bineînțeles, aceste măști sunt superfolosite și uzate. Așa că am început să caut o masca care sa mi se potrivească, dintre cele mai putin cunoscute în România. Am aflat de Tidal Sport. Mi-au trimis o mască pe care ei o consideră specială. Astăzi am testat această mască în Marea Neagră și mă bucur să împărtășesc cu voi această experiență.

#### Cum să alegi masca de scufundare potrivită

Trainerii de specialitate recomanda ca masca să nu îți cadă de pe față atunci când o fixezi și creezi vid tragând aer pe nas. Dar de câte ori nu ați văzut scafandri care ies din apa cu urme pe față? Multa lumea strânge masca pe față ca sa sa nu intra apă in ea. Dacă ajungi să faci asta, înseamnă că poți să o arunci la gunoi si trebuie să încerci altă mască.

Când am testat noua mască, nu aveam așteptări prea mari, recunosc. Ma gândeam că va fi aceeași experiență ca până acum. Așa că am desfăcut cutia, i-am scos foliile și, fără să o ard, să pun pastă de dinți, detergent sau să folosesc spray antiaburire, am intrat direct în apă. Mi-am mai luat o mască de rezervă ca să o pot schimba, dacă nu îmi place.

Odată intrat în apă, am uitat că am masca pe față. Spre surprinderea lui Sorin, colegul meu de scufundare, care tot aștepta să se aburească, nu am avut această problemă.

🤿 Vizibilitatea a fost excelentă: masca se potrivește perfect pe față și mi-a fost foarte ușor să egalez. Siliconul este foarte moale și se mulează pe față fără să fie nevoie să o strâng tare. Am încercat să lărgesc bareta și să o strâng în apă și totul a fost foarte simplu.

În timpul scufundării nu am mai fost nevoit să potrivesc masca, să bag apă în ea ca să o dezaburesc sau să scot apa, ceea ce mi-a permis să mă bucur de experiența subacvatică deplin.

🌊Masca Tidal a devenit de azi o parte importanta a echipamentului meu de scufundare. Masca anti-aburire pentru scufundări de la ProShot și Tidal Sports nu numai că a îndeplinit, dar a și depășit așteptările mele. Nu numai că a oferit o experiență de scufundare fără aburire, dar a și ridicat standardele mele de confort și stil.

#### Cine sunt Tidal Sports

ProShot & Tidal Sports este o mică echipă care produce câteva produse de scuba. https://www.proshotcase.com/

review realizat de: alex